הציבור הדרוזי בישראל מונה מעל 130,000 איש וזוהי קהילה תרבותית עשירה התורמת למדינה רבות לאורך השנים. הדת הדרוזית התפצלה מהאסלאם השיעי במאה ה- 11 ועקרונות הדת התגבשו במצרים בתקופת הח'ליף הפאטימי השישי. רוב התושבים הדרוזים גרים בפסגות ההרים בצפון ישראל ויש ריכוזים נוספים של הדרוזים בלבנון ובסוריה. הדרוזים סייעו ליהודים בתקופת המאבק נגד המנדט הבריטי ועם הקמת המדינה בשנת 1948 בחרו הדרוזים להפוך לאזרחי המדינה ולקחת חלק פעיל כמו כל אזרח אחר, לרבות תשלומי מסים, שירות בצה"ל ועוד.

חצר מעיין הכפר

בשנים האחרונות ניתן ללמוד על התרבות הדרוזית בישראלי במרכזי תרבות שהוקמו ביישובים הגדולים של הדרוזים וניתן להתארח בצימרים וליהנות מאירוח למופת הכולל מפגש תרבותי מרתק ומעניין לכל המשפחה.

הישובים והמקומות הקדושים של הציבור הדרוזי ממוקמים בהר הכרמל, בגליל העליון וברמת הגולן. בערים הגדולות וביישובים נוספים ניתן ללמוד על התרבות הדרוזית בישראל וליהנות מהכנסת אורחים מסורתית ומחוויה בלתי נשכחת המחברת בין הציבור היהודי לדרוזי ומאפשרת הצצה על אורח החיים המסורתי של הדרוזים בארץ. לציבור הדרוזי חגים משלו ואירועים הקשורים בעיקר למחזור החיים. לאורך השנים עברה המסורת מאב לבנו כאשר סודות האמונה נשמרו על ידי מספר מצומצם של מנהיגים רוחניים ודתיים כדי לשמר את המסורת ולהימנע מרדיפות בעבר.

כלים מסורתיים להכנת קפה

כיום, הציבור הדרוזי מנחיל את מורשתו ותרבותו לדורות הבאים ומזמין גם את הציבור היהודי כדי ללמוד על האמונה הייחודית ועל התרבות העשירה שנשמרה היטב לאורך הדורות. אגב, את אנשי הדת ניתן לזהות בקלות מאחר ואלה גלוחי ראש וחובשים כיפה לבנה גדולה על ראשם ומכנסיים שחורים. כדי ללמוד עוד על התרבות המרתקת והמעניינת של הדרוזים כדאי להגיע ליישובים המרכזיים וליהנות מהכנסת אורחים ומחוויה מעניינת, חשובה ומיוחדת.​​